Home / Portfolio / Video kaart vervangen

Video kaart vervangen

Video kaart vervangen

Haal de nieuwe kaart uit de verpakking, waarbij je de kaart voorzichtig bij de randen vasthoudt. Zorg ervoor dat je uit de buurt blijft van de metalen contactpunten langs de onderkant.

  • Als je tot nu toe geen grafische kaart in je computer hebt gehad, haal dan het metalen afdekplaatje weg aan de achterkant van de kast, waar straks de aansluiting voor de grafische kaart moet komen.
  • Plaats de nieuwe grafische kaart in het PCIe-slot en oefen hierbij stevige maar gelijkmatige druk uit. Op een gegeven moment hoor je het klemmetje aan het uiteinde van het PCIe-slot vastklikken als de kaart op z’n plek zit. Zorg ervoor dat de schroefgaten uitgelijnd zijn met de gaten in de kast.
  • Het kan nodig zijn om het paneel aan de achterkant van de kast open te draaien, voor het geval de grafische kaart 2 aansluitpunten nodig heeft.
  • Zorg ervoor dat er geen kabels of andere componenten in de weg zitten als je de kaart gaat plaatsen. Je kunt kabels losmaken en na het plaatsen van de kaart weer vastmaken.
Top