Home / FAQ / Mijn computer is traag geworden; wat kan ik doen ?

Mijn computer is traag geworden; wat kan ik doen ?

Als u merkt dat uw computer in de loop der tijd steeds langzamer werkt dan komt omdat na veel gebruik van de computer steeds meer rommel op de computer verzameld wordt. Bijvoorbeeld als de computer in de slaapstand wordt gezet, worden er bestanden naar de harde schijf geschreven. Bij een website bezoek wordt er een kopie op de computer opgeslagen (cookie). Ongebruikte dll bestanden van software die zichzelf niet goed verwijderd hebben staan op de pc.

Als u op het Internet surft, wordt van iedere pagina een kopie op de pc opgeslagen. Na een verloop van tijd is er een hele verzameling van deze tijdelijke internet bestanden opgeslagen. Dit kan de werking van de PC aanzienlijk vertragen. Zonder enig risico kunnen deze bestanden op de volgende manier worden verwijderd. Klik met de rechter muisknop op Internet Explorer. Klik vervolgens op “Eigenschappen voor het Internet”. Klik op “Bestanden verwijderen”. Dit programma werkt op: Windows XP, Windows Vista, Windows 7 Voordeel: Internet Explorer zal sneller reageren, Windows zal sneller reageren.

In de loop der tijd kan uw computer vol komen te staan met programma’s die u helemaal niet meer gebruikt. Als er regelmatig kritisch gekeken wordt naar de lijst met software die op de computer staat en de software die niet meer gebruikt wordt vervolgens verwijderd wordt dan kunt u de computer optimaal laten presteren. Deze lijst treft u aan op de volgende plek: Start, Configuratiescherm, Programma’s en onderdelen. Dit programma werkt op: Windows XP, Windows Vista, Windows 7 Voordeel: Windows zal sneller reageren.

Top